23469480_702246603298597_1557796641_o

Pietūs Slėnyje

10 metų gyvendami kaime išmokome beveik visą maistą pasigaminti patys – kepame duoną, raugiame daržoves ir pieno produktus, kočiojame makaronus, malkomis kūrenamose krosnyse kepame kepsnius ir troškiname troškinius, kemšame dešras, vytiname mėsas. Išmokome rinkti ir skaniai pagaminti laukinius augalus. Atgaivinome ne vieną užmirštą tikrai lietuvišką patiekalą – kaip kad raugo sriubą-putrą. Slėnyje buvo parašyta knyga apie rauginius.

Įprastai maitiname tik savo svečių namų gyventojus, atvykusius su nakvyne, tačiau dabar nusprendėme, kad gruodžio mėnesį leisime paragauti savo patiekalų ir atvykstantiems vienai dienai. Degustaciniai pietūs – tai sriuba, antras patiekalas, įvairūs užkandžiai-užtepai, duonos, rauginiai, desertas, laukinių augalų giros ir laukinis kokteilis nevairuojantiems. Ir, aišku, Slėnio šeimininkės Ievos pasakojimas kaip ką padaryti. Jei norite patys paragauti ar savo svečius pavaišinti tikru, naminiu, senoviniu, raugintu ir laukiniais augalais pagardintu maistu – nepraleiskite progos.

Kol kas pietums priimame grupes nuo 8 iki 20 žmonių, pietų kaina 35 eurai žmogui.